Ingrediente
- 500 gr carne tocata de vita
- 1 legatura de patrunjel
- 8 oua(depinde de cate persoane sunt la masa)
- 2 catei mari de usturoi
- 2 linguri pudra de paprika
- 2 linguri pudra de cumin (Atentie!! nu chimen ci cumin,cu totul diferit)
- 3 cepe
- 5 rosii
- 4 linguri ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare
Am amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust.
Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o parte si pe alta in uleiul de masline pana sau rumenit.Le-am scos pe o farfurie iar in uleiul ramas (se mai adauga ulei daca e necesar) am adaugat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat,am pus putina apa si am lasat sa se caleasca 5 minute.Am tocat rosiile cubulete,apoi in ceapa de pe aragaz am adaugat restul de cumin si paprika,apoi am adaugat rosiile tocate,dupa ce au fiert am adaugat boulettele si am lasat 4-5 minute sa se incorporeze gusturile,am acoperit apoi cratita cu un capac.
Dupa ce au stat cateva minute la calit deasupra am adaugat ouale,am avut grija sa nu le sparg ptr a iesi intregi si frumoase la aspect.Am lasat inca 5 minute la fiert cu capapacul pus pe cratita pana ce sau inchegat ouale,la final am dat cratita de pe foc si am presarat patrunjel tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bouletté (marocane) de vita si condimente" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|