Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 gr faina
- 1 ou
- 50 ml lapte
- 1/2 cub de drojdie proaspata (cub de 25 de gr)
- 3 linguri de zahar pentru lapte
- varf de cutit de sare
- Pentru presarat
- 3 linguri de zahar
- 1-2 lingurite de scortisoara Kotanyi
Mod de preparare
Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat.
Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie.
Foaia se impatureste ,se taie partea de jos. Se cresteaza aluatul din 3 in 3 cm pana sus. Se despatureste foaia si se rasucesc capetele.
Se adauga partea de jos,dedesuptul bradului.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 de minute sau pana cand e rumenit bradutul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|