Branzoaice siropoase

Postat de mirela0911 in Dulciuri
9 Dec 2011 | 7429 vizualizari
Branzoaice siropoase

Si iata ca s-a facut un an de cand ma aflu aici, printre voi, dragi bucatarase si bucatarasi. Si cum nu puteam sa ma prezint cu mana goala, v-am adus aceste branzoaice delicioase.

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 500g faina
  • un varf cutit sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 350g branza dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 lg zahar
  • 50 g stafide
  • 1 ou

Pt. sirop:

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 ou pt. uns

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere aluatul. Se lasa la dospit o ora.

Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, oul si stafidele. Se amesteca pana la omogenizare.

Aluatul se intinde pe masa infainata in forma dreptunghiulara cu o grosime de 0.5 cm. Se taie in 16 patratele. Cu o lingurita se ia branza, se pune pe mijlocul fiecarui patratel si se aduc colturile pe mijloc unindu-se (ca un plic). Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor pentru 30-40 minute.

Apa si zaharul se fierb pana acesta din urma se topeste. Cand s-au copt branzoaicele, se scot din cuptor si se stropesc cu siropul. Se lasa cateva minute dupa care se scot intr-un vas si se acopera.

Inainte de servire le pudram cu zahar. Merg foarte bine alaturi de o cana cu lapte. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice siropoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trandafiri cu branza si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert trandafiri cu branza si stafide

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Laptele si untul se...

Citeste continuarea

Desert gogosi umplute cu dulceata

Postat de RODIMUR

Desert gogosi umplute cu dulceata

Se pune făina în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face un cuib în care se pun drojdia mărunțită, zahărul, sarea, vanilia, oul și puțin lapte cald, Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2011, 19:33
Splendide...la muuulte retete minunate Mirela...si felicitari!
la 09.12.2011, 19:35
Hiiiiiiiiiiiiii ce bune si pufoase
la cat mai multi Mirela
la 09.12.2011, 19:36
Multumesc tare mult Ruxy
la 09.12.2011, 19:40
Dia mersi mult, asa repede a trecut, parca ieri a fost
la 09.12.2011, 19:53
La multi ani alaturi de noi Mirela draga!!! iar branzoaicele arata demential!!!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking