Branzoaice siropoase

Postat de mirela0911 in Dulciuri
9 Dec 2011 | 7457 vizualizari
Branzoaice siropoase

Si iata ca s-a facut un an de cand ma aflu aici, printre voi, dragi bucatarase si bucatarasi. Si cum nu puteam sa ma prezint cu mana goala, v-am adus aceste branzoaice delicioase.

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 500g faina
  • un varf cutit sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 350g branza dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 lg zahar
  • 50 g stafide
  • 1 ou

Pt. sirop:

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 ou pt. uns

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere aluatul. Se lasa la dospit o ora.

Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, oul si stafidele. Se amesteca pana la omogenizare.

Aluatul se intinde pe masa infainata in forma dreptunghiulara cu o grosime de 0.5 cm. Se taie in 16 patratele. Cu o lingurita se ia branza, se pune pe mijlocul fiecarui patratel si se aduc colturile pe mijloc unindu-se (ca un plic). Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor pentru 30-40 minute.

Apa si zaharul se fierb pana acesta din urma se topeste. Cand s-au copt branzoaicele, se scot din cuptor si se stropesc cu siropul. Se lasa cateva minute dupa care se scot intr-un vas si se acopera.

Inainte de servire le pudram cu zahar. Merg foarte bine alaturi de o cana cu lapte. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice siropoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine irlandeza cu cereale

Postat de RuxyRux

Paine irlandeza cu cereale

Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine. Am udat mainile cu putina apa,...

Citeste continuarea

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2011, 19:33
Splendide...la muuulte retete minunate Mirela...si felicitari!
la 09.12.2011, 19:35
Hiiiiiiiiiiiiii ce bune si pufoase
la cat mai multi Mirela
la 09.12.2011, 19:36
Multumesc tare mult Ruxy
la 09.12.2011, 19:40
Dia mersi mult, asa repede a trecut, parca ieri a fost
la 09.12.2011, 19:53
La multi ani alaturi de noi Mirela draga!!! iar branzoaicele arata demential!!!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking