Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
23 Iun 2015 | 4940 vizualizari
Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Cu această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare este @Ștefania Anastasiu, iar în această luna gazdă este Maria Udrea alias Merișor. Draga de ea ne-a propus pentru provocare să pregătim ce dorim din Aperitive, Salate și Dulciuri. Am ales rețeta de brioșe aperitiv cu cușcuș și carne. Nah, am schimbat un pic rețeta, defect Panacris ;) Dar vă asigur că e la fel de bunăăăă;) Până să postez rețeta sau ”evaporat” câteva brioșe :D, noroc că am avut ușa la bucătărie închisă pentru pozele de prezentare ;) Spor și poftă bună! Rețeta de plecare este aici: http://www.bucataras.ro/retete/briose-aperitiv-cu-carne-tocata-si-cuscus-70113.html Mulțumesc Merișor :-*

Ingrediente

  • cuș-cuș 250 g,
  • apă în proporție de 3:1,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • ulei de măsline 1/2 lingură,
  • ouă de prepeliță 16 bucăți.
  • Pentru umplutură:
  • carne de vită din conservă 250 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 1 bucată,
  • ardei copți din salată (adică marinați) 2-3 bucăți,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ouă de prepeliță 8 bucăți, r
  • oșii cubulețe de la SunFood 4-5 linguri,
  • porumb de la SunFood 4-5 linguri,
  • oregano,
  • cașcaval Delaco ras cca 200 g.
  • P.S. Nu aveți nevoie de sare și piper deoarece carnea conservată e tare asezonată ;)

Mod de preparare

Pentru cuș-cuș:

Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și se lasă la hidratat cca. 10 minute. După ce s-a umflat se strecoară pentru surplusul de apă și se amestecă cu ouăle de prepeliță bătute, apoi se lasă la odihnă.

Pentru umplutură:

Legumele (ceapa, usturoiul, ardeiul copt, morcovul) se curăță se toacă mărunt și se dau la dinstiut în puțin ulei și apă. Se adaugă carnea din conservă mărunțită, roșiile cubulețe, porumbul din conserva SunFood, se asezonează de mirodenii, iar la final se oprește focul și se adaugă ouăle de prepeliță bătute, se amestecă energic ca să se încorporeze toate ingredientele.

Formele de brioșe se pregătesc, apoi se umplu cu o lingură de cușcuș, o lingură de umplutură, apoi din nou cușcuș, iar la final se presară cașcaval ras.

Se dau brioșele la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 220 grade. Se servesc fierbinți cu adaos de ketchup, sau reci după gustul fiecăruia;) Spor și poftă bună! P.S. Pare complicat, dar chiar e simplu de preparat, mai laes dacă ai toate ingredientele la îndemână ;)

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

Postat de Bucataras

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina. 2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime. 3. Pune hartie de copt intr-o tava de...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2015, 21:47
Și scapi de toate resturile făcând bunătăți.-bd
la 23.06.2015, 21:49
sunt geniale! arata minunat!
la 23.06.2015, 21:49
Nu stiu de nici o provocare, dar imi place ce ai facut!
la 23.06.2015, 22:00
Ce bune sunt
la 23.06.2015, 22:03
bune bune

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking