Ingrediente
- -2 oua
- -200 ml lapte
- -100 ml ulei
- -2 linguri cacao
- -1praf de copt
- -un praf de sare
- -200 gr faina
- -200 gr zahar
- Pt crema:
- -200 gr branza dulce de vaci
- -100 ml iaurt de fructe
- -3 linguri de zahar pudra (sau dupa gust )
Mod de preparare
Pregatim formele de briose (ies cam 12 bucati din aceste cantitati ) si pornim cuptorul la 180 grade
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacao .
Ouale le mixam pana devin spumoase impreuna cu 200 gr zahar si praful de sare , adaugam uleiul in fir subtire (ca si la moieneza) si laptele . Inainte de a adauga laptele ar fi bines a renuntam la mixer deoarece stropeste . Eu am folosit un batator tip para . Adaugam faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt .
Punem in fiecare forma de briose cate 2 linguri din aluatul obtinut si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute , faceti testul cu scobitoarea si daca iese curata atunci sunt gata .
Le lasam la racit si intre timp facem crema astfel : Branza de faci o facem pasta cu blenderul sau cu mixerul , punem zaharul pudra (cantitatea de zahar o puteti mari in functie de gustul fiecaruia si de calitatea branzei ) , punem si iaurtul si facem o pasta moale .
Briosele reci le taiem partea de sus , facem un capacel si le umplem cu crema de branza . Asezam la loc partea taiata , dar fara a apasa .
Sunt perfecte langa o ceasca de cafea , lapte sau ceai .
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose capacite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|