Briose capacite

Postat de andaoana in Prajituri
4 Feb 2014 | 3671 vizualizari
Briose capacite

Briose cu cacao si crema de branza ideale pentru copii dar si pentru adulti :)

Ingrediente

  • -2 oua
  • -200 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -2 linguri cacao
  • -1praf de copt
  • -un praf de sare
  • -200 gr faina
  • -200 gr zahar
  • Pt crema:
  • -200 gr branza dulce de vaci
  • -100 ml iaurt de fructe
  • -3 linguri de zahar pudra (sau dupa gust )

Mod de preparare

Pregatim formele de briose (ies cam 12 bucati din aceste cantitati ) si pornim cuptorul la 180 grade

 Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacao .

 Ouale le mixam pana devin spumoase impreuna cu 200 gr zahar si praful de sare , adaugam uleiul in fir subtire (ca si la moieneza) si laptele . Inainte de a adauga laptele ar fi bines a renuntam la mixer deoarece stropeste . Eu am folosit un batator tip para . Adaugam faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt .

 Punem in fiecare forma de briose cate 2 linguri din aluatul obtinut si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute , faceti testul cu scobitoarea si daca iese curata atunci sunt gata .

 Le lasam la racit si intre timp facem crema astfel : Branza de faci o facem pasta cu blenderul sau cu mixerul , punem zaharul pudra (cantitatea de zahar o puteti mari in functie de gustul fiecaruia si de calitatea branzei ) , punem si iaurtul si facem o pasta moale .

 Briosele reci le taiem partea de sus , facem un capacel si le umplem cu crema de branza . Asezam la loc partea taiata , dar fara a apasa .

 Sunt perfecte langa o ceasca de cafea , lapte sau ceai .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose capacite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

Postat de MotanLaOale

Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

Capsunile se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare sa se scurga de seara pana dimineata. Se unge o tava termorezistenta cu unt. (diametrul de 26 cm) Biscuitii se sfarama in robot si se pun...

Citeste continuarea

Desert muffins cu fructe

Postat de mitinita

Desert muffins cu fructe

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2014, 10:37
minunate
la 04.02.2014, 10:38
eram curioasa cum le-ai "capacit" )))
bune rau
la 04.02.2014, 10:40
Mi-a atras curiozitatea ''capaceala''...ca eu stiu ca-i un termen folosit de apicultori..
la 04.02.2014, 10:41
le-am pus capacu
la 04.02.2014, 10:42

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking