Briose cu ciocolata si portocale - Reteta cu numarul 200!

Postat de mirela0911 in Prajituri
29 Ian 2012 | 5757 vizualizari
Briose cu ciocolata si portocale - Reteta cu numarul 200!

Pufoase si aromate.

Ingrediente

  • 275 g faina
  • 175 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • o cana cu lapte
  • 90ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • o portocala
  • crema de ciocolata tip nutella

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga oul batut, laptele si uleiul si coaja de portocala. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. 

In formele de briose unse cu unt se pune cate o lingura plina din aluat. Se pune cate o lingurita din crema de ciocolata, bucatele de portocala curatata de coaja si se completeaza cu restul de aluat dar nu mai mult de 3/4. Se dau la cuptor pt. aproximativ 25-30 minute la foc potrivit.

Dupa racire se pudreaza cu zahar praf si se servesc. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si portocale - Reteta cu numarul 200!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel

Postat de comanligia

Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel

Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi treptat nuca macinata,faina si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava(36/27 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2012, 19:32
Ce aromate trebuie sa fie!
la 29.01.2012, 19:40
mmmmm ce aromate
la 29.01.2012, 19:45
wowwwwwww ce pufosenii
la 29.01.2012, 19:45
deliciose!!!
la 29.01.2012, 19:48
arata minunat

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking