Ingrediente
- 2 oua
- un praf de sare
- 4 linguri ulei
- 200 ml lapte
- 1 dovlecel mic
- 225 gr faina alba
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- pt decor:
- 2-3 linguri fulgi de ovaz
- 2-3 linguri seminte de dovleac
- miez de lapte
Mod de preparare
Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam uleiul treptat, apoi punem laptele cite putin si mixam. Dovlecelul il spalam, nu l-am curatat de coaja, il dam pe razatoarea mare si-l punem peste oua si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt si sare si o punem peste ingredientele umede.
In tava pt briose punem hirtie pt briose si le umplem de 3/4 cu compozitia de briose, iar deasupra punem pe fiecare citiva fulgi de ovaz si miez de dovleac. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute si lasam sa se raceasca in cuptor cu usa cuptorului intredeschisa.
Cind s-au racit le taiem pe jumatate si le umplem cu cite o felie de miez de lapte.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovlecel si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|