Briose cu merisoare si ciocolata Bounty

Postat de alinutza1983 in Prajituri
26 Mai 2011 | 3470 vizualizari
Briose cu merisoare si ciocolata Bounty

Am luat reteta de pe blogul Danei- Dana2Dor..dar am operat eu cateva mici modificari...:)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 200g unt la temperatura camerei
  • o lingurita si jumatate praf de copt
  • 1/2 cana merisoare uscate
  • 2 bucatele baton ciocolata bounty - taiata in cubulete
  • 1 lingurita coniac
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • PENTRU DECORARE:
  • creioane de la Dr. Oetker

Mod de preparare

1. Cat timp stau merisoarele bine mersi intr-o baita de apa calduta in amestec cu niste coniac, vom pregati aluatul; mixam bine de tot untul cu zaharul, astfel incat sa rezulte o spuma, apoi incepem sa incorporam ouale, unul cate unul ( pana la ultimul), adaugam faina ( cernuta in prealabil ) + praful de copt, aromele ( vanilia si coaja de lamaie rasa) si gata....asta e tot! simplu ca buna ziua, nu?

2. Peste acest aluat cremos se vor bune ulterior si bucatelele de ciocolata bountysi merisoarele hidratate ( dar scurse de apa pe un servet de bucatarie); aluatul se pune in formele de briose doar pana la jumatatea foemei ( vor creste la copt ) si se lasa la cuptor cca 15- 20 min ( la foc mediu)!

nota: eu am folosit forme de silicon - in forma de stelute si nu a fost nevoie sa le ung sau sa le pregatesc altfel...dar ptr formele normale acestea se ung cu ulei si se capitoneaza cu hartiute speciale de muffins!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu merisoare si ciocolata Bounty" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Savarine

Postat de diaconta

Savarine

Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca. Intr-un bol am pus faina. Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au...

Citeste continuarea

Prajitura "Albinita"

Postat de Geanina87

Prajitura "Albinita"

FOI: Intr-o cratita punem pe foc mic mierea, zaharul si margarina si lasam atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se adauga putin cate putin din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2011, 17:52
ce frumusele-s
la 26.05.2011, 17:58
eu ma ingras iar, la cate vad pe aici
la 26.05.2011, 18:15
..aceeasi problema o am si eu ina!

ms kamy, ina!
la 26.05.2011, 18:32
eiiii ce dragalase
la 26.05.2011, 19:19
Ce dragalase....si ce dulci

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking