Ingrediente
Ingrediente:
- 4 oua
- 10 linguri lapte
- 2 praf de copt
- 200 gr zahar tos
- 3 zahar vanilat
- 200 gr unt sau ulei
- 350 gr faina alba
- sare
- esenta vanilie si esenta de capsuni
crema
- 200 gr unt la temperatura camerei
- 250 gr branza ricotta
- 50-60 gr zahar pudra.
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu lapte,ulei,zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase,faina amestecata cu praful de copt. si un praf de sare. La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt.
Dupa ce briosele s-au racit,le-am facut si o palarioara de crema,de data aceasta cu branza Ricotta,unt si zahar pudra;
Am amestecat ingredientele,crema rezultata am pus-o intr-un pos si apoi am taiat putin varful briosei,am si scobit putin interiorul ei scotand o parte din miez si am introdus cat mai adanc posul si am umplut cu crema, am presarat niste fulgi de cioclata neagra (am dat pe razatoarea mare o tableta de ciocolata neagra 70%) am pus apoi aluatul taiat inapoi (pe unele briose).
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu palarioara de crema ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|