BRIOSE CU ZMEURA

Postat de Oana in Prajituri
21 Iun 2009 | 8593 vizualizari
BRIOSE CU ZMEURA

Foarte racoritoare si rapid de facut!

Ingrediente

  • 125g unt moale
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • un iaurt mic
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • o cana mare cu zmeura

Mod de preparare

Este acelasi procedeu ca la briosele cu caise, acelasi lucru l-am patit si cu ele, s-au latit pentru ca nu am avut tava speciala de briose...gustul, insa, e irezistibil :)

Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma. Se adauga treptat ouale, apoi iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra, amestecandu-se cu o lingura de lemn.

Se umplu formele de briose, la circa doua treimi, se pune deasupra zmeurica (cat mai multa), apoi se coc 20-25 de minute, la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "BRIOSE CU ZMEURA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata

Incepeti cu pregatirea  cremei de ciocolata : Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este...

Citeste continuarea

Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura

Postat de Oana

Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura

Se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2009, 07:40
Stiu ca au un gust... bestial, poti incerca sa le pui si la tarta, sa faci un pat de zmeura. E o nebunie, ce iese. Gustul mi s-a parut muult mai bun decat la cea cu capsuni.
la 05.08.2009, 10:33
Ce frumusele sunt !
la 05.08.2009, 14:00
Mersi Ala! Nici acum nu mi-am luat tava de briose
la 01.02.2011, 15:46

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking