Briose finlandeze - Korvapuusti

Postat de getix in Prajituri
2 Feb 2014 | 14347 vizualizari
Briose finlandeze - Korvapuusti

by Laura Adamache

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 500 g faina+
  • 250 ml lapte
  • 90 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • 2 linguri nutella
  • 100 g nuca tocata si prajita
  • pentru uns :
  • un galbenus de ou + 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se cerne  faina. Oul se bate  putin. Peste laptele incalzit  se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.  

Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga  si untul moale,  apoi se framanta  aluatul cu mana. Daca aluatul mai cere faina, mai punem pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim aluatul apoi il lasam  la crescut, pentru cca. 45 min.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 5 cm. grosime. Se unge foaia cu untul moale, peste care  intindem nutella incalzita in prealabil (cam 2 secunde la microunde). Presaram nuca maruntita si prajita si taiem  aluatul in jumatate.

Rulam prima jumatate,  apoi taiem din rulou bucati  in forma de trapez. La fel procedam  si cu cealalta jumatate de aluat ( rulam apoi taiem ) .

Fiecare  rulou-trapez, se preseaza cu coada unei linguri de lemn, pe jumatate.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam briosele  si lasam la crescut pentru cca.15-20 min. 

Inainte de a le introduce la cuptor pentru 15-20 min., le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.

 Ies foarte pufoase !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose finlandeze - Korvapuusti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

Postat de merisor67

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie. Frecăm gălbenușurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 17:55
super pot sa fac si cu foietaj ?
la 02.02.2014, 18:01
demult le ochisem si eu
la 02.02.2014, 18:02
foarte misto! si ideea si umplutura
la 02.02.2014, 18:03
super
la 02.02.2014, 18:04

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking