Briose finlandeze - Korvapuusti

Postat de getix in Prajituri
2 Feb 2014 | 14307 vizualizari
Briose finlandeze - Korvapuusti

by Laura Adamache

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 500 g faina+
  • 250 ml lapte
  • 90 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • 2 linguri nutella
  • 100 g nuca tocata si prajita
  • pentru uns :
  • un galbenus de ou + 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se cerne  faina. Oul se bate  putin. Peste laptele incalzit  se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.  

Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga  si untul moale,  apoi se framanta  aluatul cu mana. Daca aluatul mai cere faina, mai punem pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim aluatul apoi il lasam  la crescut, pentru cca. 45 min.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 5 cm. grosime. Se unge foaia cu untul moale, peste care  intindem nutella incalzita in prealabil (cam 2 secunde la microunde). Presaram nuca maruntita si prajita si taiem  aluatul in jumatate.

Rulam prima jumatate,  apoi taiem din rulou bucati  in forma de trapez. La fel procedam  si cu cealalta jumatate de aluat ( rulam apoi taiem ) .

Fiecare  rulou-trapez, se preseaza cu coada unei linguri de lemn, pe jumatate.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam briosele  si lasam la crescut pentru cca.15-20 min. 

Inainte de a le introduce la cuptor pentru 15-20 min., le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.

 Ies foarte pufoase !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose finlandeze - Korvapuusti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Postat de Lia1

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Daca prepari dimineata devreme, cu o seara inainte pui la scurs afinele intr-o sita inoxidabila altfel, cu 3-4 ore inainte. BLAT 1. Prepara laptele condensat sau sari peste acest pas daca...

Citeste continuarea

Prajitura Lămâiţa

Postat de gicuta69

Prajitura Lămâiţa

 Aluat Intr-un vas mixam ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins in otet. Incepem sa adaugam faina si sa amestecam la inceput cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 17:55
super pot sa fac si cu foietaj ?
la 02.02.2014, 18:01
demult le ochisem si eu
la 02.02.2014, 18:02
foarte misto! si ideea si umplutura
la 02.02.2014, 18:03
super
la 02.02.2014, 18:04

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking