Briose gigant

Postat de laylalala in Prajituri
30 Mai 2011 | 3482 vizualizari
Briose gigant

Ingrediente

  • Aluat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • nuci caramelizate, tocate marunt

Mod de preparare

1. Incinge cuptorul la 180°C.

2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom.Incorporeaza untul topit si laptele. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea apoi inglobeazale in compozitia precedent. Imparte aluatul intr-o tava de briose gigant si da la copt 20-30 minute.Lasa sa se raceasca complet.

3. Pentru crema, pune frisca intr-o cratita pe foc mic. Adauga ciocolata si lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste, amestecand pana la omogenizare.Ia cratita de pe foc si pune compozitia la racit cateva ore. Dupa acele cateva ore, scoate crema de la rece si bate-o cu mixerul cateva minute pana cand are consistent unei crème.Incorporeaza nucile caramelizate.

4.Scobeste briosele in mijloc si umple-le cu crema apoi de coreaza briosele dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose gigant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Postat de Oana

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Mai intai fac crema de caramel. Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit...

Citeste continuarea

Desert prajitura negresa

Postat de Irina

Desert prajitura negresa

Iata si reteta mea de negresa:  Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat. Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2011, 14:10
dragut
la 30.05.2011, 15:09
foarte colorat imi place
la 30.05.2011, 15:49
frumoase
la 30.05.2011, 15:50
ce frumoase sunt
la 30.05.2011, 16:30
f frumoase

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking