Briose Raw

Postat de adnia in Prajituri
2 Ian 2013 | 4148 vizualizari
Briose Raw

V-am mai spus ca sufar cumplit dupa un cuptor, nu? Ei bine, dar asta nu ma impiedica sa gasesc retete de dulciuri (nelipsite din viata si bucataria mea) fara foc...sunt extrem de rapid si usor de facut, sunt gustoase, foarte satioase si sanatoase. Am impuscat mai multi iepuri deodata, ce mai:)

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -fructe uscate (eu am folosit din productia proprie: piersici, pere, praf de pere, prune,pudra de mere)
  • -putina miere (dupa gust) sau siropuri (ce aveti prin casa--ideal ar fi cel de agave)
  • -pudra de migdale
  • -pudra de cocos
  • -putina pudra de psyllium, ca sa lege compozitia (optional)
  • -extract de vanilie (eu l-am folosit pe cel facut de mine)
  • -putina cacao (sau, si mai bine, pudra de roscove--buna pt. copii, ca sa nu-i agitam , dar si pt.persoanele cu intoleranta la cacao/cofeina)
  • -arome,optional
  • -fructe proaspete sau congelate, pt decor (eu am avut fructe de padure culese din curte)

Mod de preparare

Se lasa fructele uscate la hidratat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte, ca sa fiu sigura:))

Se maruntesc si se pun in blender impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu le-am pus toate la ochi, in functie de cum se forma pasta in blender)...daca vi se pare ca "aluatul" care se formeaza este prea sfaramicios se adauga putina apa, daca dimpotriva, este prea moale, se adauga masa uscata (pudra de migdale, psyllium, fulgi de cocos). Se scoate bila de aluat intr-un vas si se lasa deoparte. Intre timp se unge o forma de silicon cu foarte putin ulei (eu am folosit ulei de migdale, dar se poate utiliza orice ulei neutru), apoi se preseaza cu degetele compozitia obtinuta anterior in forme, dupa care se dau la rece cca 2 ore. Se scot din forme foarte usor, se decoreaza cu fructe si se serveste.

Enjoy!

P.S. eu am descoperit ca baiatul meu le adora, eu la fel...si sunt fericita ca pot sa-i ofer un dulce sanatos si fara sa-mi fac griji ca mananca prea mult (practic e imposibil, deoarece sunt foarte satioase)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Raw" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose raw cu mere

Postat de alinutzika

Briose raw cu mere

Se face mai intai "blatul " : 1 mar se taie felii si se baga la robot impreuna cu stafidele si 1-2 linguri de apa. Se mixeaza bine, apoi se goleste compozitia intr-un vas si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 13:23
la 02.01.2013, 13:34
la 02.01.2013, 13:34
Ma bucur ca vii cu ceva nou aici
la 02.01.2013, 14:21
Delicioase!!!
la 02.01.2013, 16:51
o idee super

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking