Briose Sharon

Postat de ianculubita in Prajituri
16 Ian 2014 | 2794 vizualizari
Briose Sharon

Sharon este o regiune din Israel,iar fructul sharon sau kaki(in Italia) sau persimon(in Franta),este un fruct tropical,cultivat in cele mai variate regiuni ale lumii;fructul nu se poate manca decat daca este foarte copt si moale;se taie in doua ca pe rosie,in mijloc are 2seminte mici iar pulpa se mananca cu lingurita;sunt foarte gustoase dar si sanatoase mai ales pentru bolnavii de inima si tensiune

Ingrediente

  • 2 fructe kaki
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 40 g alune de padure macinate
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Facem o crema fina din unt si zahar, adaugam galbenusul si mixam bine. Intr-un bol punem pulpa de la fructe pasata cu blenderul, adaugam laptele, incorporam la crema de unt apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, la sfarsit alunele apoi albusul batut cu un praf de sare si zeama de lamaie. Amestecam usor cu o lingura, umplem formele de briose si le tinem la cuptor 30 minute. Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar si se servesc.

Au un gust deosebit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Sharon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute...

Citeste continuarea

Prajitura cu bilute de branza si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu bilute de branza si visine

Incepem cu visinele. Le spalam, le scoatem samburii si le punem intr-o sita sa se scurga. Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2014, 15:54
foarte buuune
la 16.01.2014, 15:55
tare bune!!!!
la 16.01.2014, 15:56
brioseee vin si eu
la 16.01.2014, 15:58
pentru tine,pentru mine,
prajitura o dai ,ca e prea apetisanta!
la 16.01.2014, 16:03

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking