Briose zambarete cu visine si stafide

Postat de Constelatialeu in Prajituri
8 Feb 2013 | 3671 vizualizari
Briose zambarete cu visine si stafide

Reteta am ''achizitionat-o'' de la Dia.

Ingrediente

  • 250 g margarina ( era unt in reteta originala)
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • visine de la congelator
  • stafide
  • ornare
  • serbet de vanilie
  • creioane de ornat de la DR.Oetker

Mod de preparare

Untul se amesteca cu zaharul pana devine o spuma, se adauga ouale, unul cate unul, apoi praful de copt, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si faina. Se omogenizeaza bine. In forme de silicon se pune cu lingurita jumatate din forma, se pune visina si stafida, apoi se umple forma. Se da la cuptorul preincalzit, la foc moderat.

Se glazureaza cu serbet si se orneaza in functie de inspiratie. Eu le-am facut fete zambitoare pentru ca le servesc niste pici de 9 ani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose zambarete cu visine si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

Postat de Constelatialeu

Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri....

Citeste continuarea

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Postat de merisor67

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 12:03
Ce simpatice!
la 08.02.2013, 12:03
Să nu zici că ai achiziţionat-o de la Dia şi că are legătuă cu Gaby
Chiar zâmbăreţe
la 08.02.2013, 12:05
Pentru Gaby,fac una modesta....
la 08.02.2013, 13:22
la 08.02.2013, 13:51
bune

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking