Ingrediente
Blat
- 3oua
- 80g zahar pudra
- 1zahar vanilat
- 100g faina
- 70g gem(merge mai mult)
Umplutura
- 250ml frisca lichida
- 250g branza de vaci
- 150g zahar pudra
- vanilie
- 50g gem
Decor
Mod de preparare
Batem albusurile spuma tare cu zaharul pudra si vanilia,adaugam galbenusurile treptat si la final faina cernuta amestecand usor de jos in sus;
intindem aluatul in tava de la aragaz cu hartie si o lasam la cuptor 8-10min;
rasturnam blatul pe un prosop umed,desprindem hartia,ungem cu gem,rulam strans,o dam la rece apoi o taiem felii egale.
Pentru crema,amestecam branza cu zahar pudra,vanilie si gem iar la final incorporam frisca batuta.
Imbracam un castron cu folie alimentara,apoi il capitonam cu felii de rulada atat fundul cat si peretii;
punem compozitia de branza,acoperim cu felii de rulada si folia apoi dam la frigider cel putin 4h.
Rasturnam castronul,desprindem folia si facem din martipan capul,picioarele broscutei si le fixam de corp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscuta vesela" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|