Broscuta vesela

Postat de ianculubita in Mancare copii
17 Mar 2013 | 9700 vizualizari
Broscuta vesela

Dragele mele care aveti copii;probabil ati auzit de revista de bucate pentru cei mici care se numeste PAP TOT;ei bine am cumparat-o si eu si am inceput sa exersez pentru la vara cand vor veni fetele; Am inceput cu aceasta reteta super usoara si super gustoasa dar eu nu am fost prea atenta si cineva a mancat carapacea testoasei...!!!;nu nu a fost asa,eu am folosit un castron mai mare decat ar fi trebuit si nu mi-a iesit cum trebuie. Incercati si voi pentru copii

Ingrediente

Blat

  • 3oua
  • 80g zahar pudra
  • 1zahar vanilat
  • 100g faina
  • 70g gem(merge mai mult)

Umplutura

  • 250ml frisca lichida
  • 250g branza de vaci
  • 150g zahar pudra
  • vanilie
  • 50g gem

Decor

  • martipan

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare cu zaharul pudra si vanilia,adaugam galbenusurile treptat si la final faina cernuta amestecand usor de jos in sus;

intindem aluatul in tava de la aragaz cu hartie si o lasam la cuptor 8-10min;

rasturnam blatul pe un prosop umed,desprindem hartia,ungem cu gem,rulam strans,o dam la rece apoi o taiem felii egale.

Pentru crema,amestecam branza cu zahar pudra,vanilie si gem iar la final incorporam frisca batuta.

Imbracam un castron cu folie alimentara,apoi il capitonam cu felii de rulada atat fundul cat si peretii;

punem compozitia de branza,acoperim cu felii de rulada si folia apoi dam la frigider cel putin 4h.

Rasturnam castronul,desprindem folia si facem din martipan capul,picioarele broscutei si le fixam de corp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscuta vesela" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gris cu lapte si mere caramelizate

Postat de Oana

Gris cu lapte si mere caramelizate

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris. Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca....

Citeste continuarea

Mic dejun cu capsuni

Postat de simona72

Mic dejun cu capsuni

Taiem chifla in doua pe lungime. O punem in prajitor si o prajim pentru 3-4 minute. Stropim feliile cu putin ulei de dovleac. Luam 4-5 capsuni, le indepartam coditele si le taiem cuburi. Le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2013, 17:19
la 17.03.2013, 17:21
Daca-mi dai , si eu pap tot!!!
la 17.03.2013, 17:25
la 17.03.2013, 17:31
la 17.03.2013, 17:37
Ce simpatica broscuta!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking