Brownies cu cafea si sos de vanilie

Postat de Julie in Prajituri
20 Dec 2010 | 5276 vizualizari
Brownies cu cafea si sos de vanilie

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g unt,
  • 200 g zahar,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 3 linguri cafea preparata,
  • 2 lingurita ness,
  • 3 oua,
  • 4 linguri faina
  • Sos:
  • 2 galbenusuri,
  • 300 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta sau baton de vanilie

Mod de preparare

Untul, zaharul ,ciocolata maruntita ,nessul si cafeaua se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita ,se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se amesteca foarte usor ,de jos in sus, pentru a aera bine aluatul. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace 20-25 minute.

Sosul de vanilie:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi cu laptele caldut. Se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa putin. Se da deoparte si se adauga esenta de vanilie.
Daca se foloseste baton de vanilie,  acesta se pune de la inceput in lapte iar la sfarsit sosul se strecoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cu cafea si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Rulada cu crema de cocos

Postat de pushaa

Rulada cu crema de cocos

  Blat:    Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2010, 20:40
la 20.12.2010, 20:42
la 20.12.2010, 20:48
Grozav arata Julie
la 20.12.2010, 20:50
Multumesc fetelor!
la 20.12.2010, 21:07
Un deliciu!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking