Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi

Postat de ANCA in Dulceata / Gem
26 Mai 2009 | 28981 vizualizari
Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi

Mi-a cules sotul nuci verzi, asa ca ne-am apucat de dulceata:)

Ingrediente

  • cam 1,5  kg nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • bat de vanilie sau zahar vanilat
  • bat de scortisoara
  • 2-3 cuisoare

Mod de preparare

Nucile se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Folositi manusi chirurgicale, desi sotul tot si-a patat mainile, cu 2 perechi una peste alta, caci el le-a 'operat':)) Nucile curatate se lasa in apa rece 24 ore ca sa iasa amareala si se schimba de cateva ori apa.

Se pun la fiert apa, zaharul, mirodeniile. Dupa ce a inceput sa se lege, se adauga nucile scurse si clatite, si zeama de lamaie. Se continuie fieberea pana se leaga.

Dulceata o punem fierbinte in borcane si se lasa la racit cu gura in jos, ca sa nu faca floare.

Sosul poate fi folosit ca topping, la inghetata, este deliciu:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de zmeura fara samburi

Postat de oanapl

Gem de zmeura fara samburi

Speli zmeura usor, o lasi sa se scurga de apa si apoi o treci prin aparatul de suc de rosii. Treci zmeura de mai multe ori, pana cand pe o parte va iesi din ce in ce mai putin suc, iar pe partea...

Citeste continuarea

Peltea de struguri

Postat de Pungasa_Rogue

Peltea de struguri

Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere).  Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2009, 23:28
Mamaaaa, asta e preferata lui Cata!! Ancuta, sa-i trimiti un borcan
la 26.05.2009, 23:30
la 26.05.2009, 23:37
Dau la schimb, pe vinetele tale cu pui!!
la 27.05.2009, 09:49
Gata, fac si eu ! Cand eram mica, la tara, la bunici, era desertul pentru musafiri.
Toate"duduile" din sat cu asta te serveau: dulceata de nuci sau de trandafir si cu un paharut de tuica,pentru "ai batrani".
Aici chiar nu mai sunt deloc sceptica
la 27.05.2009, 11:14
ma bucur ca ti-am dat ideea si la dulceata asta esti asa de hotarata, astept sa-mi spui cum a iesit!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking