Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi

Postat de ANCA in Dulceata / Gem
26 Mai 2009 | 29000 vizualizari
Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi

Mi-a cules sotul nuci verzi, asa ca ne-am apucat de dulceata:)

Ingrediente

  • cam 1,5  kg nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • bat de vanilie sau zahar vanilat
  • bat de scortisoara
  • 2-3 cuisoare

Mod de preparare

Nucile se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Folositi manusi chirurgicale, desi sotul tot si-a patat mainile, cu 2 perechi una peste alta, caci el le-a 'operat':)) Nucile curatate se lasa in apa rece 24 ore ca sa iasa amareala si se schimba de cateva ori apa.

Se pun la fiert apa, zaharul, mirodeniile. Dupa ce a inceput sa se lege, se adauga nucile scurse si clatite, si zeama de lamaie. Se continuie fieberea pana se leaga.

Dulceata o punem fierbinte in borcane si se lasa la racit cu gura in jos, ca sa nu faca floare.

Sosul poate fi folosit ca topping, la inghetata, este deliciu:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de marmelada de mere

Postat de Constelatialeu

Reteta de marmelada de mere

Iata cum se prepara Reteta de marmelada de mere Am curatat merele de coaja, le-am taiat in bucatele apoi le-am pus in robot si le-am maruntit pana am obtinut o pasta mai granulata. Am pus...

Citeste continuarea

Gem de caise cu portocale si migdale

Postat de Oana

Gem de caise cu portocale si migdale

Pune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2009, 23:28
Mamaaaa, asta e preferata lui Cata!! Ancuta, sa-i trimiti un borcan
la 26.05.2009, 23:30
la 26.05.2009, 23:37
Dau la schimb, pe vinetele tale cu pui!!
la 27.05.2009, 09:49
Gata, fac si eu ! Cand eram mica, la tara, la bunici, era desertul pentru musafiri.
Toate"duduile" din sat cu asta te serveau: dulceata de nuci sau de trandafir si cu un paharut de tuica,pentru "ai batrani".
Aici chiar nu mai sunt deloc sceptica
la 27.05.2009, 11:14
ma bucur ca ti-am dat ideea si la dulceata asta esti asa de hotarata, astept sa-mi spui cum a iesit!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking