Ingrediente
- cam 1,5 kg nuci verzi
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- 1 lamaie
- bat de vanilie sau zahar vanilat
- bat de scortisoara
- 2-3 cuisoare
Mod de preparare
Nucile se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Folositi manusi chirurgicale, desi sotul tot si-a patat mainile, cu 2 perechi una peste alta, caci el le-a 'operat':)) Nucile curatate se lasa in apa rece 24 ore ca sa iasa amareala si se schimba de cateva ori apa.
Se pun la fiert apa, zaharul, mirodeniile. Dupa ce a inceput sa se lege, se adauga nucile scurse si clatite, si zeama de lamaie. Se continuie fieberea pana se leaga.
Dulceata o punem fierbinte in borcane si se lasa la racit cu gura in jos, ca sa nu faca floare.
Sosul poate fi folosit ca topping, la inghetata, este deliciu:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|