Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto)

Postat de Bucataras in Vita
27 Apr 2009 | 6814 vizualizari
Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto)

Inedit. Asta este cuvintul care defineste aceasta reteta. Cum se prepara:

Ingrediente

  • o piersica
  • rozmarin proaspat
  • prosciutto
  • sunca de vita
  • ulei de masline
  • sare
  • otet

Mod de preparare

Se toaca marunt, cu cutitul, rozmarin proaspat. Se pune intr-un mojar si se amesteca acolo cu putin ulei, sare si piper. Piersica se taie in doua jumatati si i se scoate simburele, apoi este “tavalita” in sosul din mojar. Se pune pe gratar si cind se rumeneste este ok de pus in farfurie.

TIPS Jamie: in acest moment, daca-i alaturati doua cupe de inghetata obtineti un desert delicios. Puteti folosi in loc de piersica si para, caisa ori prune. Se pudreaza cu putin zahar vanilat

Deci avem piersica rumenita pe gratar, acum facem dressingul: 3 parti ulei, o parte otet, o lingura de iaurt (sau smintina), sare, piper. Se amesteca la shaker.

Folosim rucola sau tarhon pentru a face o salata.

TIPS Jamie: Rucola si tarhonul sint condimente excelente pentru carnea de vita.

Finalul: asezam sunca intr-o farfurie, punem piersica fripta deasupra, iar peste aceasta salata de rucola (+/- tarhon, cum vrem). Turnam dressingul si mai presaram citeva cubulete de brinza. Spectacol !


Daca ti-a placut reteta noastra "Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulas unguresc

Postat de momo121

Gulas unguresc

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...

Citeste continuarea

Muschi de vita la cuptor

Postat de sufletista

Muschi de vita la cuptor

Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 15:13

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking