Budinca cu paste

Postat de diana_k in Prajituri
11 Noi 2011 | 3198 vizualizari
Budinca cu paste

Ingrediente

  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • 250g zahar,
  • 500ml lapte,
  • 200 g spaghete sau alte paste,
  •  zahar vanilat,
  • esenta de rom,

Mod de preparare

se fierb pastele in apa clocotica cu un strop de ulei si un praf de sare. se scurg de apa si se lasa sa se raceasca

100g zahar se pune la caramelizat impreuna cu mierea. tapetam tava cu acest caramel avand grija sa ajunga si pe peretii tavii. o lasam sa se raceasca, cand incepe sa pocneasca inseamna ca e gata.

amestecam budinca cu restul de zahar si lapte rece, punem pe foc mic pana se inalzeste, fara sa fiarba. adaugam pastele si aromele turnam compozitia in tava,

punem tava la cuptor pe baie de aburi. coacem cam 45 de minute la 180grade pana se incheaga compozitia, trebuie sa tinem seama ca pe masura ce se raceste ea se va intari mai bine.

lasam sa se raceasca bine, cel mai indicat chiar pana a doua zi cand vom rasturna budinca pe o tava

sfat: alegeti o tava mai mica... :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2011, 11:37
delicioasa
la 11.11.2011, 11:39
si eu ma gandeam sa fac niste cannelloni "indulciti" cu budinca
imi place
la 11.11.2011, 11:42
bun bun
la 11.11.2011, 11:44
mmmmmmmm ce faina o fi la gust
la 11.11.2011, 12:20
Buna buna

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking