Budinca cu paste si spanac

Postat de dakris in Penne
16 Mar 2012 | 10302 vizualizari
Budinca cu paste si spanac

Ingrediente

  • 200 g spanac congelat
  • 200 g penne
  • 3 oua
  • 30 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 cepe
  • 3 linguri pasta de tomate
  • cateva fire marar
  • sare, piper, busuioc

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg.

Ouale se bat si se amesteca cu laptele si mararul tocat.

Ceapa tocata julienne se pune intr-o tigaie cu ulei si 1 ceasca de apa si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba pana scade apa si ceapa s-a inmuiat moment in care se adauga pasta de tomate care se lasa sa se "prajeasca" in uleiul ramas 5 min. Se adauga si spanacul dezghetat si putina apa incalzita si se mai lasa pe foc inca 5 min. apoi se pune la racit.

Se varsa compozitia (poate sa fie si calduta) peste paste, se amesteca si se toarna totul intr-un cas termorezistent/tava teflonata unsa cu unt/ulei. Deasupra se varsa compozitia cu oua si se coace in cuptorul preincalzit cca 30 min, la foc mediu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste si spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de spanac cu paste la cuptor

Postat de bianca92

Budinca de spanac cu paste la cuptor

1.Spanacul se spala bine si se pune la fiert. O data fiert, se scurge de apa si se piseaza cu blenderul.    Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit cu  faina apoi adaugam spanacul...

Citeste continuarea

Budinca de paste

Postat de Dya

Budinca de paste

Incepem prin a fierbe pastele (in apa cu putina sare), le scurgem apoi de apa fierbinte si adaugam cubul de unt, amestecand usor pana la topirea completa a acestuia. Separat, punem branza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2012, 09:31
arata bine
la 16.03.2012, 10:53
Ceva carnita ...
la 16.03.2012, 12:43
Onesta, uneori eu ma cam satur de carne...in fiecare zi carne...A iesit foarte buna. Fiul meu a cerut 2 portii..
la 16.03.2012, 15:24
arata foarte bine...
la 16.03.2012, 15:29

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking