Ingrediente
- brânză de vaci 250 g,
- mascarpone 500 g,
- ouă 3 bucăți,
- zahăr vanilinat 2 plicuri,
- zahăr tos 100 g,
- coajă de lămâie zaharisită,
- griș 30 g,
- stafide 100 g,
- afinată cca. 25 ml,
- esență de rom 1/2 fiolă
Mod de preparare
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează toate ingredientele. Stafidele se pun la înmuiat, între timp, în puțină afinată amestecată cu esență de rom. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și se adaugă la amestecul de brânză, amestecându-se încet până ce se încorporează. Spre final se adaugă stafidele stoarse de zeamă, amestecându-se ușor pâna ce se înglobează în aluat.
Budinca obținută se toarnă într-o formă tapetată cu foaie de copt și se coace, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă să se răceasă, apoi se pudrează cu zahăr praf.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de brânză dulce și gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|