Budinca de ciocolata

Postat de Alina26 in Dulciuri
6 Apr 2013 | 4372 vizualizari
Budinca de ciocolata

Ingrediente

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina 00
  • 30 g cacao amaruie
  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

1. Lasati untul sa se inmoaie intr-un bol. Bateti-l cu un mixer pana devine cremos. Adaugati zaharul si continuati sa mixati.

2. Adaugati galbenusurile, rand pe rand, faina si cacaoa cernuta si amestecati.

3. Puneti laptele pe foc si cand incepe aproape sa fiarba luati de pe foc si adaugati ciocolata maruntita, amestecati cu o lingura de lemn pana se topeste.

4. Varsati laptele cald peste compozitia preparata. Amestecati bine toate ingredientele. Puneti la foc mic toata compozitia si continuati sa amestecati, cu un tel, timp de 10 minute.

5. Varsati compozitia intr-o forma si bagati la rece timp de 6 ore cel putin. Inainte sa rasturnati budinca, bagati forma pentru cateva secunde in apa fierbinte si o rasturnati pe o farfurie.

Serviti cu frisca si ciocolata rasa sau la placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci

Postat de AdrianUdrea

Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci

Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca Curatam bananele, le punem intr-un...

Citeste continuarea

Desert tort Jaffa

Postat de mirela0911

Desert tort Jaffa

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2013, 20:49
ce fain arata mmmmmmmmmm
la 06.04.2013, 20:50
la 06.04.2013, 20:50
ms ms!!! :*
la 06.04.2013, 21:06
Îmi place cum arată!
la 06.04.2013, 21:12
super

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking