Budincă de ciocolată cu portocale

Postat de madi_marin in Dulciuri
29 Oct 2011 | 4523 vizualizari
Budincă de ciocolată cu portocale

Mie mi se pare delicioasă combinaţia asta acum cand afară e frig. Nu stiu de ce....Azi mi s-a făcut poftă de ceva usor de facut şi mai uşor de mâncat. Aşa că am ales budincuţa asta delicioasă....

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 200 ml suc de portocale
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură cu amidon
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură cu cacao

Mod de preparare

Laptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă şi cacaoa dizolvată în puţină apă fierbinte.

Cand lichidul fierbe se adaugă amestecul de gălbenuşuri. Se amestecă repede până se îngroaşă. Se da la răcit acoperind budinca cu o folie de plastic ca să nu facă crustă.

Se serveşte în cupe ornată cu ciocolată rasă sau  frişcă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de ciocolată cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

Postat de katty

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

Pregatim mai intai blatul. Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand  a capatat o culoare frumoasa, aurie, adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva...

Citeste continuarea

Desert crema de portocale, la pahar

Postat de RODIMUR

Desert crema de portocale, la pahar

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2011, 20:20
Fina si aromata
la 29.10.2011, 20:21
cu siguranta e tare buna
la 29.10.2011, 20:22
foarte buna si foarte fina
la 29.10.2011, 20:26
o combinatie care-mi place enorm!!!bravo si pentru aspect!!!
la 29.10.2011, 20:28
Ina....multumesc.....

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking