Budinca de fasole verde

Postat de Poliana in Mancaruri de legume
1 Aug 2012 | 4173 vizualizari
Budinca de fasole verde

O reteta simpla va aduc azi, usor de facut, are ceva calorii :P dar daca nu exagerati cu portiile va promit eu ca nu se vor simti deloc. Fasolea verde imi place cel mai mult in ciorba, dar si preparata asa simplu cu ulei si usturoi - o mancarica ce o consumam destul de des in post.

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde
  • 4 oua fierte tari
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr bacon

Mod de preparare

Am scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? :D Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam prea mult, dar asta mi se intampla mereu nici nu are rost sa mai spun) am folosit ce am avut prin casa.

Cu ce incepem? Cu fasolea, pentru ca va dura putin mai mult pana se fierbe. Intr-o oala incapatoare punem 2-3 litri de apa si putina sare. In momentul in care fierbe apa turnam cateva polonice peste fasolea curatata de margini si rupta bucatele (dar fara sa o fi spalat inainte). Incercati sa acoperiti cu apa toata fasolea pentru ca acest procedeu tine rolul de spalare. Din cate am inteles eu de la mama, pentru ca de la ea am tehnica, daca oparim fasolea fara sa o fi spalat inainte cu apa rece atunci fierbe mai repede.

Scurgem fasolea bine si o punem in restul de apa, mai adaugam apa daca e cazul, si o lasam la fiert pentru aproximativ 45 de minute. In timp ce fierbe fasolea ne ocupam de celelalte ingrediente.

Baconul il prajim putin, pana se scurge grasimea, apoi il scoatem pe servetele absorbante de hartie. Fierbem tare 4 oua, prin tare a se intelege 7-8 minute. Celelate 3 oua le batem usor si le amestecam cu smantana, pesmetul, patrunjelul si usturoiul tocate marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt apoi il tapetam cu pesmet.Fasolea se scurge bine de tot de apa, iar cuptorul il incalzim la 190 de grade celsius.

In tava pregatita asezam un strat de fasole verde, ouale fierte taiate jumatati sau rondele si deasupra punem restul de fasole si baconul. Peste toate acestea turnam compozitia cu oua si smantana si introducem vasul la cuptor.

Cam aceasta a fost povestea retetei de azi, nu prea lunga, nici prea complicata dar cu siguranta gustoasa. Va las cu bine, eu ma duc sa-mi fac ordine in idei pentru ca ma asteapta mai multe evenimente importante luna asta.   Pofta buna! P.S. Azi am fost mai scurta, sa nu se mai sperie Dia de retetele mele :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de tapioca si legume la steamer

Postat de Valclaudia

Budinca de tapioca si legume la steamer

Curatam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece. Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului...

Citeste continuarea

Budinca de fasole verde

Postat de Julie

Budinca de fasole verde

Fasolea se fierbe 8-10 minute in apa cu sare. Se pune intr-o sita  si se lasa sa se scurga de apa. Ouale se bat bine cu sare,vegeta, piper si se amesteca apoi cu sucul de rosii, 2 linguri cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2012, 23:15
arata FANTASTIC, aroma e unica,,,imi place
la 01.08.2012, 23:19
vai cum arata
la 01.08.2012, 23:25
Zamfira, mii de multumiri!
la 01.08.2012, 23:25
Ai-ai cum fac mexicanii
Ce bunatate
Si eu mi-am propus sa fac ceva asemanator , doar ca tu ai fost mai harnica
la 01.08.2012, 23:26
Rocsi ma bucur ca-ti place!!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking