Ingrediente
- 100 g faina
- 100 g gris,
- 30 g migdale macinate
- 1 lingura praf de copt cu sofran
- 60 g unt
- 100 g zahar
- 125 g iaurt
- coaja de la o portocala
- 3 oua
- Pentru sirop:
- 2 linguri miere
- 100 ml apa calda
- 1 lingurita esenta portocale
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.
Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt.
In alt castron amestecam untul cu zaharul pana devin ca o crema fina. Adaugam galbenusurile, apoi iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas separat, batem spuma tare albusurile. Punem galbenusurile peste ingredientele solide si amestecam.
La final adaugam spuma de albus si amestecam foarte usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava si coacem budinca timp de 30 minute, pana se rumeste. Dupa ce se racoreste putin budinca de gris, o stropim cu siropul caldut, apoi o lasam sa se racoreasca timp de o ora.
Budinca de gris o servim cu dulceata, frisca sau simpla.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|