Budinca de gris

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
21 Noi 2012 | 12422 vizualizari
Budinca de gris

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand cu telul si se fierbe pana se ingroase. Se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusul si albusul batut spuma cu zaharul si zaharul vanilat si se amesteca usor.

Se unge o forma cu unt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Dupa ce se racoreste se rastoarna pe un platou.

Se poate orna cu dulceata, ciocolata, frisca. Eu din cauza de mofturosi am taiat o felie si am ornat-o cu dulceata de visine. Baiatul a ornat cu ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide

Laptele se pune la foc intr-un vas. Cand incepe sa se incalzeasca se adauga zaharul, zaharul vanilinat, sarea si grisul si se amesteca energic cu un tel pana cand compozitia se ingroasa si devine...

Citeste continuarea

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Postat de Corina33

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2012, 15:09
yummy
la 21.11.2012, 15:10
la 21.11.2012, 15:17
bun desert
la 21.11.2012, 15:17
buna budinca
la 21.11.2012, 15:18
Multumesc

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking