Ingrediente
- 500 ml lapte
- 150 gr griş fin pentru budinca
- 4 linguri zahar + 200 gr pentru caramel
- 50 gr unt
- 2 oua
- 200 gr brânza dulce de vaci
- Coaja de lamâie
- Vanilie
Mod de preparare
Am facut mai întâi caramelul.Am topit untul si am pus zaharul.Am lasat pâna s-a caramelizat si a prins culoare maronie.Nu lasati prea mult,altfel se va arde.
Am pus caramelul într-o forma de chec din yena si în doua vase ramekins.
Am pus laptele la fiert cu doua linguri de zahar.
Am separat cele doua oua.
Branza am amestecat-o cu galbenusurile,celelalte doua linguri de zahar,vanilie,coaja de lamaie.
Când laptele a început sa fiarba,am pus grisul în ploaie amestecând cu telul.Când s-a îngrosat,am luat vasul de pe foc,am pus amestecul de branza si apoi cele doua albusuri batute spuma.
Am pus compozitia în vasele cu caramel.
Am pus vasele într-o tava în care am pus apa fierbinte si le-am pus la cuptor pâna când s-a topit caramelul,cam jumatate de ora.
Am scos din cuptor si le-am rasturnat pe un platou(farfurie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de griş, brânză şi caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (80)
|