Budincă de griş, brânză şi caramel

Postat de diaconta in Dulciuri
9 Dec 2012 | 10122 vizualizari
Budincă de griş,  brânză şi caramel

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 150 gr griş fin pentru budinca
  • 4 linguri zahar + 200 gr pentru caramel
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 200 gr brânza dulce de vaci
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Mod de preparare

Am facut mai întâi caramelul.Am topit untul si am pus zaharul.Am lasat pâna s-a caramelizat si a prins culoare maronie.Nu lasati prea mult,altfel se va arde.

Am pus caramelul într-o forma de chec din yena si în doua vase ramekins.

Am pus laptele la fiert cu doua linguri de zahar.

Am separat cele doua oua.

Branza am amestecat-o cu galbenusurile,celelalte doua linguri de zahar,vanilie,coaja de lamaie.

Când laptele a început sa fiarba,am pus grisul în ploaie amestecând cu telul.Când s-a îngrosat,am luat vasul de pe foc,am pus amestecul de branza si apoi cele doua albusuri batute spuma.

Am pus compozitia în vasele cu caramel.

Am pus vasele într-o tava în care am pus apa fierbinte si le-am pus la cuptor pâna când s-a topit caramelul,cam jumatate de ora.

Am scos din cuptor si le-am rasturnat pe un platou(farfurie).

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de griş, brânză şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (80)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coronite cu gem si nuca

Postat de rocsi_1612

Coronite cu gem si nuca

Aluatul: Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat. Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid. Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea. Incorporam treptat...

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala

Postat de Oana

Desert pasca traditionala

Aluat : Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca  bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2012, 20:54
am sosit
la 09.12.2012, 20:56
Vezi Meri, te-am lăsat prima
la 09.12.2012, 20:56
deseeeeet!
la 09.12.2012, 20:57
Multumesc, Padre! hai ca nu mananc tot
la 09.12.2012, 20:58
Meri,ce rapida ai fost,noroc ca am apucat sa asez masa

Vezi toate comentariile (80)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking