Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
15 Dec 2012 | 4102 vizualizari
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

Asa dragi imi sunt cosuletele achizitionate din camara, incat incerc sa le folosesc si la aperitive si la dulciuri si la orice :)

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • apa
  • sare
  • ulei de masline
  • 500 gr carne tocata amestec:pui, vita, porc
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • marar
  • patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • ketchup de casa

Mod de preparare

Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa.

Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu mestecam prea mult pentru a nu sfarama bobul.

Intr-un alt vas punem  la inabusit legumele curatate, spalate si trecute prin robot cu putina apa si putin ulei.

Adaugam sare si condimentele, iar cand sunt legumele aproape patrunse adaugam carnea tocata. Acoperim si lasam la foc incet pana este si carnea patrunsa, apoi rasturnam intr-o sita pentru a se scurge lichidul rezultat.

Ungem cosuletele cu putin ulei de masline, asezam orezul pe margini, iar la mijloc punem carnea tocata scursa. 

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pentru a se imbina orezul cu amestecul respectiv dupa care scoatem si rasturnam pe platou.

Servim cu ketchup si muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea...

Citeste continuarea

Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

Postat de Adele

Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

Faza 1 :pentru inceput se pregateste aluatul, se ia untul rece de la frigider, se taie cuburi si se pune intr-un vas, se aduga faina, sarea si apa, se amesteca foarte bine si se framanta energic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2012, 14:30
Ce idee buna
la 15.12.2012, 14:32
la 15.12.2012, 14:32
Sunt innebunita dupa cosuletele astea!
la 15.12.2012, 14:32
imi dai idei pentru la amiaza Merisor?
la 15.12.2012, 14:33
Cris, vino la mine si iti dau

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking