Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
15 Dec 2012 | 4139 vizualizari
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

Asa dragi imi sunt cosuletele achizitionate din camara, incat incerc sa le folosesc si la aperitive si la dulciuri si la orice :)

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • apa
  • sare
  • ulei de masline
  • 500 gr carne tocata amestec:pui, vita, porc
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • marar
  • patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • ketchup de casa

Mod de preparare

Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa.

Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu mestecam prea mult pentru a nu sfarama bobul.

Intr-un alt vas punem  la inabusit legumele curatate, spalate si trecute prin robot cu putina apa si putin ulei.

Adaugam sare si condimentele, iar cand sunt legumele aproape patrunse adaugam carnea tocata. Acoperim si lasam la foc incet pana este si carnea patrunsa, apoi rasturnam intr-o sita pentru a se scurge lichidul rezultat.

Ungem cosuletele cu putin ulei de masline, asezam orezul pe margini, iar la mijloc punem carnea tocata scursa. 

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pentru a se imbina orezul cu amestecul respectiv dupa care scoatem si rasturnam pe platou.

Servim cu ketchup si muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci

Faina se amesteca cu oul,sarea si lapte,pana cand avem o compozitie subtire pentru clatite. Se prajesc clatitele si se scot pe o farfurie. Intr-o tigaie de ceramica punem ceapa tocata marunt...

Citeste continuarea

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Postat de merisor67

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Punem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2012, 14:30
Ce idee buna
la 15.12.2012, 14:32
la 15.12.2012, 14:32
Sunt innebunita dupa cosuletele astea!
la 15.12.2012, 14:32
imi dai idei pentru la amiaza Merisor?
la 15.12.2012, 14:33
Cris, vino la mine si iti dau

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking