Budinca de peste cu cartofi dulci

Postat de papabundetot in Fructe de mare
22 Feb 2014 | 3787 vizualizari
Budinca de peste cu cartofi dulci

Pentru ca m-am mutat de curand cu blogul meu in casa noua :) am decis sa va aduc o reteta mai deosebita,asa ca de sarbatoare daca vreti,care sper sa fie pe gustul vostru si sa va doriti sa o incercati si voi.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 kg peste file (orice peste alb)
  • 2 cartofi dulci
  • telina verde (Apio)
  • 1 catel usturoi
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 175 gr cascaval ras
  • sare roz de Hymalaia
  • 1 lingurita harissa
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Am spalat curatat si uscat pestele,si pentru ca desi era file,avea destule oase mari pe care eu nu am reusit sa le scot,am decis sa rumenesc un pic pestele in unt,pentru a-i inmuia putin carnea si pentru a putea mai usor sa scot oasele.

Intr-o oala am pus apa cu sare la foc si am fiert acolo cartofii dulci taiati rondele,i-am fiert pana cand s-au inmuiat putin dar nu complet.Apoi i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat sa se scurga bine.

Dupa ce am rumenit usor pestele,l-am curatat de piele si oase,apoi l-am desfacut in bucati mai mici.Intr-un vas de yena am pus un strat de rondele de cartofi,un strat de cascaval ras,apoi pestele,iarasi un strat de rondele de cartofi,telina apio calita in unt cu usturoi harissa si sare de Hymalaia,si la sfarsit am adaugat cele 2 oua batute bine si amestecate cu smantana si inca un strat de cascaval ras.

Am lasat tava la cuptor aproximativ 30 minute pana cand cartofii si cascavalul de deasupra s-au rumenit frumos.

Noi am servit aceasta budinca de peste cu cartofi dulci alaturi de o salata racoroasa,cu avocado,lamaie,radicchio si cateva bucati de Apio….minunat!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de peste cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sos de creveti cu sofran

Postat de Sylvia

Sos de creveti cu sofran

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe...

Citeste continuarea

Farfalle cu creveti

Postat de mirela0911

Farfalle cu creveti

Pentru inceput se lasa crevetii sa se dezghete la temperatura camerei, apoi se spala usor si se usuca cu prosoape de hartie. Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba al...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2014, 18:17
Are tot ce-i trebuie, bravo, Dana!
la 22.02.2014, 18:25
Multumesc Padre!
la 22.02.2014, 18:25
ce farfurie frumoasa! Bravo!!
la 22.02.2014, 18:26
ce buna trebuie sa fie!
la 22.02.2014, 18:28

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking