Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre

Postat de miremirc in Prajituri
7 Iun 2011 | 8400 vizualizari
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre

Ingrediente

  • Ingrediente pentru spuma de capsuni si coacaze negre :
  • 400 g capsuni
  • 200 g coacaze negre
  • 2 albusuri
  • 22 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru budinca de vanilie :
  • 800 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 lg faina
  • 2 lg zahar

Mod de preparare

  Pentru spuma de fructe : punem toate ingredientele intr-un bol cu capac si mixam compozitia pana se transforma intr-o spuma de fructe delicioasa .

Pentru budinca de vanilie : punem intr-o cratita pe foc mic 400 ml lapte sa dea intr-un clocot; intre timp mixam cele 4 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam o lingura faina, putin lapte si repetam operatiunea pana la terminarea fainii si a laptelui ramas (adika restul de 400 ml lapte) .
Dupa ce laptele a inceput sa fiarba turnam in fir subtire din compozitia de galbenusuri si amestecam pana se ingroasa crema.

  Cele 2 albusuri ramase le batem cu 2 lg zahar spuma tare si incorporam in crema de vanilie fierbinte, amestecand pana omogenizam compozitia; trebuie sa obtinem o budinca pufoasa.

  Turnam compozitia in boluri de sticla si lasam sa se raceasca, abia apoi punem peste ea spuma de capsuni si coacaze negre, iar deasupra ornam dupa preferinta.

  Un desert delicios si usor intr-o zi de vara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu iaurt si visine

Postat de Bunica

Prajitura cu iaurt si visine

Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet. Visinele le-am spalat si le-am scos samburii. Branza "Ceva fin...

Citeste continuarea

Prajitura din foi cu miere

Postat de mirela0911

Prajitura din foi cu miere

Foile: Intr-o craticioara se cantareste mierea. Se adauga zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul si se pune pe foc mic pana cand compozitia incepe sa fiarba. Se ia vasul de pe foc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2011, 23:49
bun
la 07.06.2011, 23:55
mirific arata!
la 07.06.2011, 23:55
minunatttt
la 08.06.2011, 00:01
la 08.06.2011, 07:32
frumos

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking