Budinca dulce de dovleac

Postat de susu in Prajituri
1 Noi 2013 | 4127 vizualizari
Budinca dulce de dovleac

O combinatie minunata, un amestec de mirodenii ce te duce cu gandul la alte meleaguri, anason, ghimbir, scortisoara si cuisoare... inspiratie de la ramo_cata bucataras cu mici adaugiri

Ingrediente

  • 1/2 kg dovleac ras
  • 4 oua
  • 300 gr smantana grasa
  • 200 gr zahar
  • 1 vf cutit de cardamon
  • 3 cuisoare pisate marunt
  • 2-3 seminte de anason stelat
  • 1 lgt ghimbir pudra sau proaspat ras
  • 1 lgt nucsoara
  • 1 lgt scortisoara vanilie

Mod de preparare

Dovleacul ras sau taiat cubulete se caleste cu 1/2 cantitate de zahar, ouale se bat spuma cu restul de zahar si condimentele dupa care se incorporeaza celelalte ingrediente. Daca doriti o budinca mai pufoasa puteti bate albusul spuma separat. Aluatul se varsa intr-o tava tapetata si se da la cuptor pentru o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca dulce de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Blatul:  Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert rulada cu crema de ciocolata

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2013, 16:04
la 01.11.2013, 17:21
la 01.11.2013, 18:07
Foarte aromata si apetisanta
la 01.11.2013, 20:48
la 01.11.2013, 20:54
Arata bine! imi place ca aduci de fiecare data ''natura'' langa bucate!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking