Ingrediente
- 1 franzelă veche de 3 zile
- 6 ouă mari
- 1 cană de zahăr
- 200 ml frişcă lichidă
- 50 g ciocolată albă rasă
- esenţă de vanilie
- esenţă de rom
- coajă rasă de portocală
- 1 cutiuţă Miez de Lapte Natur
- 1 cutiuţă Miez de Lapte cu sare
- zahăr pudră şi ciocolată albă rasă pentru ornat
Mod de preparare
Se taie franzela felii şi apoi în cubuleţe.
Într-un castron încăpător se pune frişca lichidă, apoi se pun cuburile de pâine şi se amestecă , ca toate să absoarbă frişca.
Separat se bat ouăle cu zahărul, cu esenţele, stafidele, ciocolata albă rasă, coaja de portocală şi bucăţele de brânză (se păstrează câteva pentru pus deasupra). Amestecul se toarnă peste pâine. Se amestecă uşor.
Într-un vas pentru cuptor tapetat cu hârtie de copt se toarnă toată compoziţia. Nu se tasează cu lingura, ci se lasă mai ,,dezordonată,,. Se mai pun bucăţele de brânză din loc în loc.
Se dă vasul la cuptor până ce se rumeneşte frumos, cam 25 de minute.
Se serveşte răcorită şi presărată cu zahăr vanilat şi ciocolată albă rasă.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă dulce de pâine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|