Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 550g faina
- 100g unt topit
- 250ml lapte
- 1 ou si 2 galbenusuri
- 8g sare
- 25g drojdie
- 1 lgt zahar
- oregano, cimbru
- + (1 galbenus+1lg lapte) pentru uns bulgarasii
Ingrediente mix:
- aici e la libera alegere a bucatarasului :) (salam/sunca/resturi de friptura+branza/cascaval)
Mod de preparare
Eu am folosit masina de paine pentru framantat. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut. Dupa ce s-a framantat, aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, carnea pentru mix se taie cubulete/bucatele mici, iar branza se poate rade. Eu am adaugat si jumatate de tub de branza topita, ii da un gust si mai bun.
Dupa dospire, aluatul se imparte in bilute care se intind sub forma de disc, se aseaza in mijloc o lingura buna de mix si se impacheteaza. Se aseaza in tava cu lipitura in jos.
Se lasa din nou la caldura pana cand isi dubleaza volumul. Apoi se ung cu amestecul de galbenus cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi Surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|