Bulgari crocanti cu ciocolata

Postat de laylalala in Dulciuri
22 Apr 2010 | 3898 vizualizari
Bulgari crocanti cu ciocolata

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 100 gr cornflakes
  • 100 gr ciocolata, taiata bucatele

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.Se pun albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.
Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistent.Se inglobeaza cornflakes si ciocolata.Se pun in tava linguri pline de amestec, Se aseaza bulgarii la cuptor, se da caldura mai incet la 120⁰C si se lasa 1 ora.Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgari crocanti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert briose cu ciocolata si alune

Postat de panacris

Desert briose cu ciocolata si alune

Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.  Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul...

Citeste continuarea

Coronita cu stafide si merisoare - de post

Postat de mihaelar63

Coronita cu stafide si merisoare - de post

Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking