Bulion aromat

Postat de susu in Bulion
22 Aug 2012 | 15810 vizualizari
Bulion aromat

Ingrediente

  • 10 kg rosii de gradina
  • 3 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
  • putin zahar dupa gust
  • busuioc proaspat
  • frunze de telina
  • alte verdeturi patrunjel, tarhon etc

Mod de preparare

Rosiile se oparesc si se decojesc daca nu le treceti prin sita de la masina de tocat. Se dau prin masina de tocat sau mai bine eu le-am pasat cu mixerul iar busuiocul spalat impreuna cu frunzele de telina le-am dat prin masina de tocat. Eu pun si zahar mai ales la rosiile acre. Se fierb rosiile pe plita ca sa nu se prinda impreuna cu celelalte ingrediente pana scade si devina ca o pasta mai groasa. Se pune compozitia fierbinte in sticle spalate bine si clatite care au fost sterilizate (oparita gura borcanelor ).

Se dau putin la cuptor, se strang capacele foarte bine dupa care se fierb la bain marie sau se dau iarasi la cuptor ceva vreme. Se pun in paturi calde pana a doua zi cand le depozitati in camara. Eu am pus si cate o frunzulita de busuioc in fiecare sticla.

Pentru mine la conserve cel mai importanta este spalarea si sterilizarea borcanelor. Nu folosesc niciun conservat, doar lamaie la fructe si nu mi-a facut floare niciodata si nici nu s-au stricat. Borcanele se lasa la inmuiat cu apa fierbinte si detergent. Se spala bine dupa care se clatesc de mai multe ori, se pun pe cutite in chiuveta si se toarna cu polonicul apa clocotita de jur imprejurul marginii borcanului. Se lasa la uscat si inainte sa fie umplute se dau la cuptor sa se infierbante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Flatbread cu branzeturi si rosii

Postat de panacris

Flatbread cu branzeturi si rosii

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat

Postat de mirela0911

Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat

Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune ceapa si se lasa la calit. Se adauga boiaua si se amesteca repede pentru a nu se arde, apoi se pune carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2012, 20:01
Susu ce bunatati ai facut
la 22.08.2012, 20:07
super arata bulionul tau
la 22.08.2012, 20:12
Foarte bun.Astazi am pregatit si eu!
la 22.08.2012, 20:20
super si eu am unul pe foc
la 22.08.2012, 20:31
Meri,parca faceai curatenie,acum faci bulion?

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking