Bulz cu carnati si branza

Postat de Julie in Aperitive / Garnituri
10 Mai 2010 | 11405 vizualizari
Bulz cu carnati si branza

Pentru a face aceasta reteta eu am folosit formele mici rotunde( de briose) pentru a iesi mai frumos, dar se poate folosi orice fel de forma de vas.

Ingrediente

  • malai, apa, sare
  • branza putin sarata de vaci, data pe razatoare
  • carnati taiati rondele
  • oua
  • unt pentru uns formele

Mod de preparare

Din  malai, apa si un praf de sare  facem o mamaliga potrivit de moale.
O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii.
Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc cu felii mici de mamaliga.
Dupa stratul de mamaliga asezam rondelele de carnati, o lingura
cu branza rasa si acoperim din nou cu mamaliga.

Cat "modelam" mamaliga , ne udam mainile cu apa sa nu ni se lipeasca de degete...
Deasupra se mai aseaza o lingura cu branza rasa si se dau la cuptor pentru 15-20 min.
Putem sa mai adaugam si un ou deasupra.
In acest caz vor sta la cuptor ceva mai mult.

Se servesc imediat cu smantana si branza rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz cu carnati si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

''Taci si-nghite''

Postat de Constelatialeu

''Taci si-nghite''

Facem o mamaliguta mai moale din apa ( lapte) si malai.Afumatura o taiem bucatele mici si o calim cca 10 min.Cand mamaliga a fiert adaugam in ea,untul,smantana,cele doua feluri de branza si...

Citeste continuarea

Bulz cu branza de burduf si telemea, oua ochiuri si carnati

Postat de merisor67

Bulz cu branza de burduf si telemea, oua ochiuri si carnati

Am facut o mamaliguta mai moale pe care nu am mai rasturnat-o pe platou. Am prjajit 4 oua, carnatii si micii mi-au ramas de la gratar, branza telemea am amestecat-o cu cea de burduf. Am uns...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2010, 10:19
o portie se poate?....................ca deja mi-am pregatit furculitele
la 10.05.2010, 10:32
medi lasa-mi si mie ca vad ca azi fugi mai tare ca mine eu am burta plina de ieri si imi e mai greu
la 10.05.2010, 10:55
facem jumi-juma totul ..................e bine?.dar altadata sa nu ma uiti nici tu pe mine
la 10.05.2010, 11:11
Impartim in 3 spre binele tuturor.
la 10.05.2010, 11:16
spre binele tuturor,ar trebui sa mai faca macar un rand ca inca nu au venit toate

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking