Burger de năut

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
25 Ian 2014 | 3892 vizualizari
Burger de năut

Pentru că se spune că năutul este o mare sursă de fier, cupru, zinc, magneziu și fibre, am încercat să-l introduc în alimentația mea într-o combinație surprinzătoare - un burger vegetarian.

Ingrediente

  • 200 g năut
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 3 linguri tărâțe ovăz
  • 3 linguri apă
  • felii de roșii
  • felii de ceapă roșie
  • chifle
  • salată verde
  • ulei de măsline
  • Opțional: muștar și ketchup

Mod de preparare

În caz că folosiți năut uscat, acesta se pune la înmuiat cu o seară înainte.
A doua zi se scurge de apă, se toarnă apă fierbinte peste el și se fierbe 2-3 minute.
Se scurge și se repetă operațiunea încă 2 ori.
A treia oară se lasă la fiert pentru 15-20 minute.
Se scurge de apă și se lasă la răcit.
Se toacă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Se adaugă usturoiul, chimenul, coriandru, sare, piper și se amestecă bine.
Tocăm mărunt ardeiul iute, ceapa verde și pătrunjelul verde.
Le adăugăm în compoziție și amestecăm bine.
Adăugăm 3 linguri ulei de măsline, ovăzul și puțină apă.
Amestecăm și lăsăm la rece pentru minim 30 minute.
Formăm chifteluțe pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.

Stropim chiftelele de năut cu ulei de măsline și dăm la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Între timp tăiem chiflele în două, le ungem cu ulei de măsline și le punem pe o tigaie grill încinsă pentru 1 minut numai pe partea din interior.
Servim în chifle calde cu salată verde, felii de roșii și ceapă roșie.

După dorință adăugați muștar și ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de năut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Veggie Burgers

Postat de xana

Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam...

Citeste continuarea

Burger de post

Postat de Sylvia

Burger de post

 Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2014, 23:40
la 25.01.2014, 23:45
ce bine arata
la 25.01.2014, 23:58
Minunat! O mica precizare, pentru o digestie sanatoasa se recomanda fierberea nautului in jur de 2 ore
la 26.01.2014, 00:03
la 26.01.2014, 00:14

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking