Ingrediente
Pentru umplutura de ciuperci:
- 1 lingură ulei
- 2 căței de usturoi, pisați
- 1 ceapă roșie, tocată
- 1 kg ciuperci proaspete, feliate
- 400 grame porumb din conservă
- 4 roșii, tăiate cuburi mari
Pentru orez:
- 1 cană orez
- 2 căni apă
- 1 linguriță fulgi de piri-piri
- 2 linguri ulei
Pentru creme fraiche:
- 100 ml creme fraiche
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1/2 linguriță coriandru pudră
- 1/2 linguriță fulgi de piri-piri
Pentru asamblare:
- 10 tortilla din făină integrală
- 400 grame brânza Gouda, rasă
Mod de preparare
Se amestecă sucul de lămâie cu 100 ml de creme fraiche, fulgii de piri-piri și coriandrul.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă orezul, sare și cățeii de usturoi pisați. Se sotează 2 minute, se adaugă apa, se acoperă și se gătește 15 minute. Se ia de pe foc, se amestecă cu o furculiță și se adaugă fulgii de piri-piri.
Pentru umplutura de ciuperci, se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa și se sotează 2 minute, amestecând frecvent. Se adaugă usturoiul și ciupercile. Se sotează 3 minute. Se adaugă sare și roșiile și se mai gătesc maxim 2 minute.
Pentru asamblare, se încălzesc tortillas pe un grătar. Se ung cu amestecul de creme fraiche, lăsând 1 cm pe margini, se așează brânză Gouda, apoi orez și la final umplutura de ciuperci. Se rulează și se așează pe un grătar fierbinte. Se gătesc 2-3 minute pe parte. Se servesc fierbinți.
Daca ti-a placut reteta noastra "Burrito vegetarian cu orez și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|