Burrito vegetarian cu orez și ciuperci

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
15 Mai 2014 | 4629 vizualizari
Burrito vegetarian cu orez și ciuperci

Am facut prea multă umplutură și am mâncat și la cină și la prânz și la pachet și tot nu m-am săturat.

Ingrediente

Pentru umplutura de ciuperci:

  • 1 lingură ulei
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1 ceapă roșie, tocată
  • 1 kg ciuperci proaspete, feliate
  • 400 grame porumb din conservă
  • 4 roșii, tăiate cuburi mari

Pentru orez:

  • 1 cană orez
  • 2 căni apă
  • 1 linguriță fulgi de piri-piri
  • 2 linguri ulei

Pentru creme fraiche:

  • 100 ml creme fraiche
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță coriandru pudră
  • 1/2 linguriță fulgi de piri-piri

Pentru asamblare:

  • 10 tortilla din făină integrală
  • 400 grame brânza Gouda, rasă

Mod de preparare

Se amestecă sucul de lămâie cu 100 ml de creme fraiche, fulgii de piri-piri și coriandrul. 

Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă orezul, sare și cățeii de usturoi pisați. Se sotează 2 minute, se adaugă apa, se acoperă și se gătește 15 minute. Se ia de pe foc, se amestecă cu o furculiță și se adaugă fulgii de piri-piri. 

Pentru umplutura de ciuperci, se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa și se sotează 2 minute, amestecând frecvent. Se adaugă usturoiul și ciupercile. Se sotează 3 minute. Se adaugă sare și roșiile și se mai gătesc maxim 2 minute. 

Pentru asamblare, se încălzesc tortillas pe un grătar. Se ung cu amestecul de creme fraiche, lăsând 1 cm pe margini, se așează brânză Gouda, apoi orez și la final umplutura de ciuperci. Se rulează și se așează pe un grătar fierbinte. Se gătesc 2-3 minute pe parte. Se servesc fierbinți. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burrito vegetarian cu orez și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ratatouille

Postat de Irina

Ratatouille

Am spalat legumele si le-am curatat de coaja. Intai am taiat vinetele rondele, cu ajutorul robotului, apoi le-am pus intr-o sita cu putina sare la scurs. Am taiat si dovleceii si cepele...

Citeste continuarea

Tocanita taraneasca de cartofi

Postat de portiadelumina

Tocanita taraneasca de cartofi

Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră.  Am curăţat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 19:35
Pot sa pun si un pic de carnita?
la 15.05.2014, 19:39
asta e pe placul meu
la 15.05.2014, 19:40
ce bn arata
la 15.05.2014, 19:41
La reţeta anterioară am fost mai bogat în cuvinte, aici vind doar cu aprecierea binecunoscută.
la 15.05.2014, 19:47

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking