Ingrediente
- 1 kg pulpa de porc
- 5-6 cuisoare
- 200 ml vin aromat
- sare
- piper
- ulei de masline
- pentru sos:
- 1 borcanel dulceata de afine
- 3 linguri sos Worcester
- 1 lingurita chilli
- 1 lingurita boia iute
Mod de preparare
Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan ,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa ca eu am folosit mai putine.
Intr-un vas termorezistent stropit cu putin ulei de masline, asezam bucata de carne condimentata, turnam o parte din vin si dam friptura la cuptor la foc moderat o ora si jumatate.
Daca este cazul mai adaugam cate putin vin.
Cand carnea este bine patrunsa o ungem cu sosul facut din dulceata, sosul Worcester, chilli si boia.Dupa ce am unso pe toate partile , o mai lasam cam 20-30 de minute la cuptor.
Cand "buzduganul" este copt bine , il feliem si il servim alaturi de piure de cartofi si sos din belsug.Daca vi se pare ca sosul este prea gros, puteti sa-i adaugati putin vin.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Buzdugan in sos nobil de afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|