Ingrediente
- Ptr blat:
- 3 oua
- 75 g zahar
- 75 g faina
- 75 g ciocolata amaruie (a fost 100 da am mancat un rand:D)
- 50 g unt
- un praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- Ptr crema:
- 150 ml smantana dulce sau frisca
- 125 g mascarpone
- 5-6 linguri sirop de menta
- Ptr glazura:
- 3-4 linguri zahar pudra Dr.Otker
- 1 lingura cacao pudra
- 1-2 linguri apa rece
Mod de preparare
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata topite si racite, apoi se incorporeaza la spuma din albusuri, dupa care se adauga si faina impreuna cu praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Smantana sau frisca se bate spuma, apoi se incorporeaza branza mascarpone si siropul de menta. Dupa ce blatul s-a racit complet se intinde crema peste el si se niveleaza, apoi se da la frigider.
Se prepara si glazura rece amestecand bine toate ingredientele, apoi se toarna peste crema facand ce model doriti. Ca sa acoperiti complet crema cu glazura vor trebui dublate ingredientele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cake After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (52)
|